De webshop

Laatste update op dinsdag 21 februari 2017

Studenten die door ons worden opgeleid tot ondernemer leren hoe zij zelf een webshop kunnen opzetten, met alles wat daarbij hoort. Zo kunnen zij straks in hun werksituatie, als zij dat willen, zelfstandig zo’n digitaal verkooppunt opzetten.

De aanleiding

De webshop is eigenlijk niet meer weg te denken in ondernemersland. Hetzij als zelfstandig, digitaal verkooppunt, hetzij als aanvulling van de traditionele winkel.

Het projectdoel

Wij leiden ondernemers op. Dit project leert onze studenten hoe ze zelf een webshop kunnen opzetten met alles wat daarbij hoort. Als ondernemer kun je op die manier voor een paar euro de hele wereld bereiken. Als je dat door derden laat doen, ben je vaak veel geld kwijt. Met een stuk creativiteit kun je zelf prima resultaten boeken.

Dit maakt het project innovatief en vernieuwend

We slaan nieuwe wegen in door de studenten wegwijs te maken in de productie van een webshop. Het huidig ondernemerschap reikt verder dan balansen maken.

Eindresultaat

In november/december 2016 beginnen we met de lessencyclus, die ongeveer twintig uur in beslag neemt. We bereiken daarmee zo’n 200 studenten van de opleidingen Handel en Commercieel. De aanloop van het project heeft veel langer geduurd dan verwacht. We hebben problemen gehad met het huren van digitale ruimte op internet en we hadden aanvankelijk een te ingewikkeld programma. We hebben nu gekozen voor een gebruiksvriendelijk programma. De basis is er en daar zijn we volop mee aan het experimenteren. Het project staat op de site www.gosechandel.nl onder menu43MH. Dan verschijnt het menu Hikashop-webshop.

Interessante elementen en tips voor andere sectoren of diensten

Ik had 80 uur ruimte om het project van de grond te krijgen. Dat is veel te weinig. Ik heb gevraagd voor een vervolgproject onder de noemer Webshop II. Helaas, dat werd niet toegekend. Dus zetten we alles op alles om dit project gewoon goed op de rails te krijgen.

Meer weten?

Peter vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

Peter vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter