Eduroam pop-up

Laatste update op maandag 02 oktober 2017

Met behulp van een zogeheten Eduroam pop-up koffertje kan van elke locatie, waar dan ook, een Gildelocatie worden gemaakt.

De aanleiding

In 2016 kregen we de vraag of we bij attractiepark Toverland ICT-voorzieningen konden realiseren voor tijdelijke lesactiviteiten. Er was internet nodig en er moesten koppelingen worden gemaakt met het netwerk van Gilde Opleidingen. Dat was het moment waarop ik dacht: dat moet toch ook makkelijker kunnen. Zo kwam ik op het idee van het Eduaroam pop-up koffertje.

Het projectdoel

Met behulp van het Eduroam pop-up koffertje kun je van elke locatie, waar dan ook, een Gildelocatie maken. Het draagbare koffertje kan inpluggen op een bestaande internetfaciliteit of zelf internet aanbieden via een ingebouwd 4G-modem. Nadat het koffertje is opgestart legt het zelf een beveiligde verbinding met Gilde Opleidingen en ontstaat er een volwaardig WiFi-netwerk voor maximaal 50 Gildegebruikers. Of studenten nou op stage zijn in een hotel of in een tentenkamp van Veiligheid en Vakmanschap: door Eduroam in-a-box kunnen ze met hun eigen laptop overal werken in het Gildesysteem.

Dit maakt het project innovatief en vernieuwend

Dankzij dit project hebben we de mogelijkheid om van elke locatie een Gildelocatie te maken. Dat is vernieuwend.

Eindresultaat

Het koffertje werkt goed, maar tot dusver heeft nog geen enkele sector of dienst er gebruik van gemaakt. Dat is een tegenvaller. Ik denk dat dit komt doordat deze innovatie binnen Gilde Opleidingen nog te weinig bekend is. Laatst was ik bij de jaaropening, een event van het facilitair bedrijf in de oude bioscoop in Roermond.  Ik zag allemaal promotiemateriaal hangen van Gilde Opleidingen en dacht: het was mooi geweest als we hier het Eduroam-netwerk hadden gehad. Ook bij andere evenementen kun je gemakkelijk het koffertje inzetten en het Gildenetwerk realiseren. Zolang er maar stroom is. Niet alleen in een gebouw, maar bijvoorbeeld ook bij promotieactiviteiten of wervingscampagnes midden in de stad.

Hoe nu verder

Het is nu vooral zaak om deze innovatie binnen Gilde Opleidingen breed onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld via Fronter of de interne nieuwsbrief.

Over Gilde innoveert

Een hartstikke goed initiatief. De mooiste dingen komen vaak voort uit de kleinste hoekjes van de organisatie. Het is prachtig dat Gilde Opleidingen iedereen de mogelijkheid biedt om zijn innovatieve ideeën in de praktijk te brengen. Dat zie je niet gauw.

 

Meer weten?

Gerco vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

Gerco vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter