GO Abroad!

Laatste update op dinsdag 20 maart 2018

Een stage over de grens verbreedt de horizon en is een ervaring voor het leven. Omdat dit nog lang niet bij alle studenten bekend is, gaan we hen prominent laten zien hoe waardevol en leuk het is om te werken en leren in het buitenland.

Dat doen we bijvoorbeeld door digitale posters en wenskaarten te verspreiden. Ook door het delen van succesverhalen via de (social) media willen we de nieuwsgierigheid van studenten aanwakkeren en hen beter bekend maken met de stagemogelijkheden in het buitenland. Tegelijkertijd laten we onze stakeholders aan de hand van voorbeelden zien hoe innovatief we bij Gilde Opleidingen bezig zijn op het gebied van internationalisering.

De aanleiding

Een stage over de grens verbreedt de horizon en is een ervaring voor het leven. Heel belangrijk dus voor jongeren. Helaas weten nog lang niet alle studenten welke mogelijkheden er zijn om stage te lopen in het buitenland. Daar willen we graag verandering in brengen.

Het projectdoel

We willen onze studenten prominent laten zien hoe waardevol en leuk het is om te werken en leren over de grens. Dat doen we door het ontwikkelen van een online platform. Studenten, docenten en ouders kunnen hier alle belangrijke informatie vinden over stage lopen in het buitenland. Door het delen van succesverhalen willen we de nieuwsgierigheid van studenten aanwakkeren en hen beter bekend maken met de stagemogelijkheden in het buitenland. Als studenten zelf hun ervaringen delen, komt die boodschap veel beter over dan wanneer docenten iets over  stagemogelijkheden vertellen.

Eindresultaat

Sinds de zomer van 2017 is gildeopleidingen.nl/go-abroad in de lucht. Een online platform waar we studenten en hun ouders bij de hand nemen en stapje voor stapje informeren over waar je aan moet denken bij een stage in het buitenland. Welke formulieren je bijvoorbeeld moet invullen. Hoe je de verzekering regelt. En aan welke voorwaarden je moet voldoen om een Erasmus+-beurs (Europese subsidieregeling) te krijgen. Ook zijn hier antwoorden te vinden op veel gestelde vragen. De website is gevuld met heel veel informatie en links die in de loop der jaren binnen Gilde Opleidingen zijn verzameld.

Studenten die in het buitenland aan het werk zijn, kunnen hun ervaringen via een YouTube-kanaal delen met de buitenwereld. Ze kunnen hun vlog uploaden op de website. Daarnaast bevat het platform ook alle belangrijke informatie voor medewerkers die geïnteresseerd zijn in een stage over de grens.

In februari 2018 wordt de website grafisch vernieuwd. Verder krijgen studenten die kiezen voor een stage over de grens een speciaal reismapje mee van Gilde Opleidingen. Een mapje met een korte checklist waar ze hun vliegticket, reisdocumenten en bonnetjes in kunnen bewaren.

Dit maakt het project innovatief en vernieuwend

We hebben nu één site waar we studenten, ouders en medewerkers informeren over de stagemogelijkheden in het buitenland. Zo’n centraal platform was er binnen Gilde Opleidingen nog niet. Dat maakt dit project dus vernieuwend.

Hoe nu verder

Het Go! Abroad-platform is opgezet volgens een groeimodel. Aanvankelijk was de site nog gericht op studenten en docenten van Hospitality & Wellness en Zorg. We gaan het platform nu uitbreiden en voeden voor de andere sectoren,  informatie over andere projecten in het buitenland en vlogs van docenten. We zijn nu volop bezig om Go! Abroad ook bij Techniek en Economie onder de aandacht te brengen zodat het een platform wordt voor heel Gilde Opleidingen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat internationale stages een structureel onderdeel worden van onze opleidingen. 

Over Gilde innoveert

Gilde Innoveert biedt je als medewerker heel laagdrempelig de mogelijkheid om dingen te doen die je altijd al wilde doen. Concrete verbeteringen en vernieuwingen doorvoeren waar je in de waan van de dag vaak niet aan toekomt. Met een financieel steuntje in de rug en een duidelijk afgebakende termijn als stok achter de deur. 

Meer weten?

Pauline vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Pauline van den Bosch p.vdbosch@rocgilde.nl +31 6 105 264 97

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

Pauline vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Pauline van den Bosch p.vdbosch@rocgilde.nl +31 6 105 264 97
Laat een reactie achter