GoEscape

Laatste update op maandag 22 januari 2018

In het project GoEscape binden studenten van Hospitality & Wellness de strijd met elkaar aan in een culinaire escaperoom. In dit innovatieve spel, dat de jongeren samen met het bedrijfsleven ontwikkelen, worden diverse vaardigheden getest die ze later nodig hebben.

Problemen leren oplossen. Creatief bezig zijn met je vak. En samenwerken. In de culinaire escaperoom, een mobiele zeecontainer die ook op andere scholen ingezet kan worden, moeten studenten binnen een bepaalde tijd een aantal puzzels oplossen en vragen beantwoorden die afgestemd zijn op hun niveau en te maken hebben met hun vak van kok, gastheer/gastvrouw, bakker of ondernemer/manager. Wie dit als beste doet, vindt de sleutel die toegang geeft tot de uitgang en wint het spel.

De aanleiding

We wilden onze studenten van Hospitality & Wellness uitdagen om samen met het bedrijfsleven een culinaire escaperoom op te zetten en in te richten. Een innovatief spel waarbij jongeren diverse vaardigheden kunnen testen die ze later in hun vak nodig hebben. Het idee was dat studenten H&W samen met bedrijven uitdagende opdrachten en puzzels zouden bedenken.

De projectdoelstelling

In het project GoEscape binden studenten van Hospitality & Wellness de strijd met elkaar aan in een culinaire escaperoom. In dit innovatieve spel, dat de jongeren samen met het bedrijfsleven ontwikkelen, worden diverse vaardigheden getest die ze later nodig hebben. Problemen leren oplossen. Creatief bezig zijn met je vak. En samenwerken. In de culinaire escaperoom, een mobiele zeecontainer die ook op andere scholen ingezet kan worden, moeten studenten binnen een bepaalde tijd een aantal puzzels oplossen en vragen beantwoorden die afgestemd zijn op hun niveau en te maken hebben met hun vak van kok, gastheer/gastvrouw, bakker of ondernemer/manager. Wie dit als beste doet, vindt de sleutel die toegang geeft tot de uitgang en wint het spel

Eindresultaat

Helaas was het beschikbare budget ontoereikend om een mobiele escape room in te richten.

Tips voor andere diensten/sectoren

Het is belangrijk om vooraf goed de kosten van de benodigde materialen in kaart te brengen zodat je weet of je project ook haalbaar is. 

Meer weten?

André vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (1)

TimothyTrob vrijdag, 9 februari, 2018 - 06:14

I’d need to check with you here. Which isn't one thing I often do! I take pleasure in reading a put up that will make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment! http://hellowh983mm.com

Reactieformulier

Meer weten?

André vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter