Knutselen 2.0

Laatste update op donderdag 03 november 2016

Recreatiestudenten scholen in de huidige invulling van knutselen als onderdeel van de animatie bij recreatiebedrijven.

De aanleiding

Knutselen als onderdeel van de animatie bij recreatiebedrijven bestaat tegenwoordig niet meer alleen uit plakken en knippen. Graffiti, solderen en figuurzagen zijn daar zomaar enkele voorbeelden van. Gilde Opleidingen is daarin niet helemaal meegegroeid. Door de toepassing van nieuwe technieken komt er binnen recreatie nog meer ruimte om dit onderdeel gestalte te geven.

Het projectdoel

Studenten kennis laten maken met nieuwe knutseltechnieken om ze op die manier betere handvatten en nieuwe ideeën mee te geven voor hun stage. Ze krijgen een bredere en creatievere basis.

Dit maakt het project innovatief en vernieuwend

Voor Gilde Opleidingen is de toepassing van nieuwe knutseltechnieken nieuw. We lopen daar nu mee voorop. Andere scholen anticiperen ook niet altijd op die ontwikkelingen in de recreatiesector.

Eindresultaat

De studenten zijn zelf aan de slag gegaan met het nieuwe knutselmateriaal dat we hebben aangekocht. En ik bespeur veel enthousiasme. Ze werken samen en gaan lekker het gesprek met elkaar aan tijdens de les. De contacten zijn intensiever.

Interessante elementen en tips voor andere sectoren of diensten

Denk goed na over het tijdplan voor het project. Ik heb veel werk in eigen tijd moeten doen. Het is wel superleuk om zo’n project uit te voeren en een verandering teweeg te brengen. Het is mooi dat je zelf een opleiding extra vorm kunt geven, zonder gehinderd te worden door regeltjes en voorschriften van de overheid.

Meer weten?

Kristel vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

Kristel vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter