Learning Community High Impact Learning

Laatste update op donderdag 04 januari 2018

Deze moderne tijd, waarin alles draait om kennis en informatie, vraagt om een andere manier van leren. Ook wel High Impact Learning genoemd. Meer diepgaand, zelfsturend maar ook in teamverband, rijk aan context en gebruikmakend van de moderne vaardigheden die nodig zijn in deze 21e eeuw.

Tegen deze achtergrond bundelt de afdeling Welzijn van Gilde Opleidingen in Venray de krachten in  een Learning Community. Samen onderzoeken we hoe we ons mbo-onderwijs klaar kunnen maken voor de toekomst. Vanuit gedegen wetenschappelijk onderzoek starten we hiermee bij onze nieuwe, eerstejaars bol-studenten Welzijn. Lerend van de ervaringen in deze pilot willen we uitgroeien tot een expertisecentrum op het gebied van High Impact Learning. 

Bijzondere rol voor team Welzijn Venray op HILL Conferentie Utrecht

Op 25 september 2017 deelden Jeanet Laureijs en Janske Castelijns van Learning Community HILL, hun kennis en ervaringen delen rondom de bouwstenen van High Impact Learning. Op die dag organiseerde SBO (Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid) in het Beatrixgebouw in Utrecht een studiedag over de toekomst van opleiding, leren en ontwikkeling. Onze Jeanet en Janske verzorgden in de rol van moderator een knowledge sharing and impact session. Zij stonden daarmee als sprekers in een indrukwekkend lijstje van mensen met kennis op dit gebied. Trots zijn we op deze kanjers!

Maatjesproject

Ruim 60 eerstejaarsstudenten Welzijn van Gilde Opleidingen in Venray worden als maatje een jaar lang gekoppeld aan mensen die behoefte hebben aan extra aandacht en begeleiding. De ervaringen die ze als vrijwilliger opdoen, krijgen op school vervolgens verder betekenis. Het project ging op 21 september 2016 officieel van start in dienstencentrum Mikado in Horst. Het is een initiatief van de Stichting Kameleon en Gilde Opleidingen. TV Reindonk maakte er een reportage over.

Tweede actieve kennisdeling / april 2017

Alweer de tweede bijeenkomst met ruim honderd onderwijs- en vakprofessionals. Samen bekeken we de zeven bouwstenen van het HILL-model nader.

Eerste actieve kennisdeling / januari 2017

Op woensdag 25 januari vond de eerste actieve kennisdeling plaats over toekomstgericht onderwijs en het HILL-model. Professionals van Gilde Opleidingen, van collega-scholen en vanuit het werkveld waarvoor wij opleiden hebben samen stilgestaan bij het innovatieproces, de cultuurverandering en alle zeven bouwstenen van het HILL-model.

Inspiratiesessie prof. dr. Dochy / oktober 2016

Op 19 oktober 2016 bezocht Prof. Dr. Filip Dochy (Universiteit Leuven) onze school voor een inspiratiesessie. Dochy is de schrijver van het boek ‘Bouwstenen voor High Impact Learning’, en een absolute autoriteit op dit gebied.

Meer weten?

Janske & Jolanda vertellen je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

Janske & Jolanda vertellen je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter