Meet and GO-Create

Laatste update op dinsdag 21 februari 2017

Meet and GO-Create is een project van waaruit creatieve sessies voor docenten en studenten en ook mensen van buiten Gilde Opleidingen worden georganiseerd om creatieve oplossingen op tafel te krijgen voor uitdagingen waarvoor zij staan.

De aanleiding

Als je in je eigen kringetje problemen probeert op te lossen, loop je vaak vast omdat je allemaal in dezelfde richting denkt. Dat kun je doorbreken door er anderen bij te halen en met zijn allen te gaan brainstormen om out of the box oplossingen op tafel te krijgen.  

Het doel

Creatieve oplossingen bedenken voor problemen waar je tegenaan loopt.  

Dit maakt het project innovatief en vernieuwend

In het hbo wordt al langer met deze methode gewerkt, in het mbo is dat voor ons nieuw.  

De betrokkenen

De eigen sector, HAS Venlo, de leveranciers van meubilair voor de creatieve ruimte die we hebben ingericht.   Welke aandachtspunten zijn er? Wij vragen ons af waarom een leslokaal altijd dertig tafels en stoelen en een centraal bord moet hebben. Waarom niet in een aantal lokalen voorzieningen treffen die het creatief denken wat meer prikkelen?  

Eindresultaat

Op de Gilde-locatie aan de Laaghuissingel hebben we een speelse ruimte ingericht waar nu vooral studenten en docenten een creatieve sessie kunnen organiseren om tot vernieuwende oplossingen voor oude problemen te komen. Het zou ideaal zijn als we die ruimte kunnen uitbreiden met een bak- en een kookhoek, zodat deelnemers aan de sessie daar ook à la minute een idee voor een nieuw recept zouden kunnen uitproberen.  

Interessante elementen voor andere sectoren en diensten

Creatieve sessies om tot nieuwe ideeën te komen zijn voor iedereen interessant.

Meer weten?

André vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

André vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter