Musicaluitvoering in de Maaspoort

Laatste update op dinsdag 21 februari 2017

Op de planken zetten van de musical 3 Musketiers in Theater de Maaspoort in Venlo. We hebben dat samen met andere sectoren van Gilde Opleidingen gedaan. Daarmee hebben we de studenten de kans gegeven om in een professionele setting ervaring op te doen.

De aanleiding

Het opvoeren van een grote productie in het Venlose theater was een droom van mij. Zelf was ik twaalf jaar entertainer bij een vijfsterren camping in de Franse Ardèche en toen ik een paar jaar geleden als docent bij Gilde Opleidingen aan de slag ging, wilde ik niets liever dan met studenten een grote productie in een professioneel theater neerzetten. Het creëren van een professionele leeromgeving vind ik het hoogst haalbare, zeker als Gilde Opleidingen daarbij samenwerkt met het bedrijfsleven.

De uitvoering

De twee uitvoeringen waren een groot succes. Het was wel een uitdaging om met een budget van vijfduizend euro zo’n groot project neer te zetten. We moesten de middelen heel precies inzetten en keuzes maken.

Eindresultaat

Het project toont aan dat samenwerking tussen verschillende sectoren heel vruchtbaar kan zijn. De leerervaring voor de studenten is natuurlijk het belangrijkste resultaat. Ook de relatie tussen docenten onderling gaat vooruit bij samenwerking. Bovendien zet je Gilde Opleidingen positief op de kaart met een project als dit.

Interessante elementen voor andere sectoren en diensten

De al genoemde samenwerking is zeker interessant voor andere sectoren. Hetzelfde geldt voor het omgaan met beperkte middelen.

Tips voor toekomstige microprojectleiders?

Ga er om te beginnen van uit dat de sky the limit is. Laat je door de beperkingen van het budget of andere middelen niet van de wijs brengen, maar zie beperkingen als uitdagingen.

Meer weten?

Maarten vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (1)

Thijs Metsemakers dinsdag, 29 november, 2016 - 15:18

Ik mocht erbij zijn en het was in 1 woord geweldig! Mooi te zien hoe docenten en studenten na maandenlange voorbereiding zo'n fantastische voorstelling op de planken weten te brengen. Benieuwd naar het vervolg....

Reactieformulier

Meer weten?

Maarten vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter