Onderwijs- en ExamenReglement 2.0

Laatste update op dinsdag 12 december 2017

Het Onderwijs- en Examenreglement (OER), het spoorboekje van de opleidingen, is bij veel studenten nog onbekend en wordt vaak als saai ervaren. Reden om het doel en belang van de OER in een interactief en aansprekend filmpje onder de aandacht te brengen.

De aanleiding

Veel studenten hebben geen idee dat er een Onderwijs- en Examenregeling (OER) bestaat, zo merkten we in de praktijk. Hoewel mentoren de OER in de les actief onder de aandacht brengen en het document ook op Fronter is te vinden, is het bestaan ervan nauwelijks bekend. Met als gevolg dat veel studenten niet weten hoe hun opleiding eruit ziet. Dat vinden we niet wenselijk.

Het projectdoel

Vanuit die achtergrond ontstond het idee om een kort, aansprekend filmpje te laten maken dat aansluit hij de belevingswereld van jongeren. Een teaser die studenten op de hoogte brengt van het bestaan van de Onderwijs- en Examenregeling, het spoorboekje van onze mbo-opleidingen.

Dit maakt het project innovatief en vernieuwend

Het filmpje zorgt ervoor dat studenten getriggerd worden en tussen alle informatiestromen van Gilde Opleidingen makkelijker hun weg vinden naar de Onderwijs- en Examenregeling. Zo’n eigentijds instrument was er nog niet, dus dat maakt dit project vernieuwend.

Eindresultaat

Nadat mijn projectaanvraag voor Gilde Innoveert was goedgekeurd, heeft adviseur Onderwijs en Kwaliteit Inge Pustjens het idee samen met de dienst Studentenzaken & Communicatie en een extern bureau uitgevoerd. Het resultaat is een kort, inspirerend filmpje dat studenten via de social mediakanalen ontvangen. Studenten zijn daarnaast via Fronter en de Studentenapp geattendeerd op het filmpje en de vindplaats van hun Onderwijs- en examenregeling op Fronter. Het uiteindelijke doel is dat de Onderwijs- en examenregeling vaker door studenten geraadpleegd wordt.

Hoe nu verder

We zijn nu aan het bekijken of we de OER zelf ook studentvriendelijker en meer van deze tijd kunnen maken. In de huidige vorm nodigt het document nog te weinig uit om te gaan lezen. 

Over Gilde Innoveert

Een mooi initiatief van ons College van Bestuur. Wat je rol of functie ook is bij Gilde Opleidingen; je kunt je idee of plan op papier zetten en als het goed genoeg is krijg je ook nog geld om het uit te voeren. Dat is écht bijzonder.  

Meer weten?

Remco vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

Remco vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter