Recreatie op de kaart

Laatste update op donderdag 03 november 2016

Recreatiestudenten nog meer passende praktijkervaring laten opdoen door de organisatie van kinderfeestjes op een serieuze manier in de lessen mee te nemen. Op deze manier zetten we recreatie ook nog beter op de kaart.

Aanleiding

Recreatiestudenten doen op school al veel praktijkervaring op met allerlei activiteiten. De organisatie van kinderfeestjes ontbrak nog. Dat is nu ingebed in het lesprogramma. De studenten gaan daarmee in kleine groepjes aan de slag. We hebben feestmateriaal en nu ook een tweede kostuum van onze mascotte Rikkie. Er komt best nog wat bij kijken om zo’n mascotte echt neer te zetten in de beleving van de kinderen.

Het projectdoel

Door de praktijklessen beginnen studenten beter voorbereid aan hun stage. De school sluit dus beter aan op de praktijk. Studenten worden bij de start van hun stage niet in het diepe gegooid.

Dit maakt het project innovatief en vernieuwend

We zorgen op school al voor realistische praktijksituaties waar ook andere opleidingen van profiteren. Zo zijn ook de studenten van de horeca- en koksopleiding bij de organisatie van de kinderfeestjes betrokken.

Eindresultaat

Recreatie staat inmiddels op de kaart. Vorig jaar hebben we tien middagen met kinderfeestjes kunnen inroosteren en dit jaar streven we naar een verdubbeling. Dat is overigens niet gemakkelijk. Het is best lastig om in een schoolgebouw met andere opleidingen speurtochten te organiseren of leuke muziek te draaien die past bij een kinderfeest.

Interessante elementen en tips voor andere sectoren of diensten

In de voorbereiding en uitwerking van zo’n project gaat veel meer tijd en werk zitten dan je vooraf denkt. Dat zou ook financieel ondersteund mogen worden. Ik heb het trouwens niet in mijn eentje gedaan. Het hele team heeft meegewerkt. Voordeel is dat je er extra energie door krijgt. Zeker als je de studenten nu zelfverzekerder en met een smile op het gezicht op hun stageplek ziet.

Meer weten?

An vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

An vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter