Symposium Ouderenzorg

Laatste update op dinsdag 21 februari 2017

Wij hebben op in het voorjaar van 2016 een ouderenzorg-symposium georganiseerd voor 225 studenten die de opleiding Verzorging en verpleegkunde volgen. Een voor hen nieuwe leervorm. Elke leerling volgde drie workshops naar keuze over uiteenlopende onderwerpen die met ouderenzorg te maken hebben, en een centrale lezing als afsluiting.

De aanleiding

Als docenten bezoeken wij zelf geregeld symposia en wij wilden de studenten graag kennis laten maken met deze manier van leren. Bovendien wilden we hen laten ervaren hoeveel verschillende disciplines tegenwoordig bij de ouderenzorg zijn betrokken en hen zo een verdiepingsslag laten maken.

De uitvoering

De organisatie was heel veel werk, maar dankzij de goede voorbereiding liep de hele dag op rolletjes en konden wij zelf ook enkele workshops volgen. Alles liep keurig op tijd, de catering was top en de sfeer was opperbest. Ook degenen die de workshops organiseerden waren erg tevreden.

Eindresultaat

De studenten waren enthousiast over deze manier van lesgeven. Ook het mengen van de verschillende leerjaren vonden ze heel prettig en leerzaam. De studenten van de hogere klassen viel het op dat ze veel informatie aangereikt kregen waar ze in de praktijk van alledag mee te maken hebben. Ook de plenaire afsluiting sprak de studenten aan. Het mooie van dit project is dat we ook ICT-studenten van onze locatie hebben betrokken bij de voorbereiding van dit symposium.

Interessante elementen voor andere sectoren en diensten

Mij lijkt dat een symposium met mensen uit de praktijk voor studenten van alle sectoren en voor alle diensten boeiend is.

Meer weten?

Eleonoor vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

Eleonoor vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter