Trainingsaanbod voor werkvelden

Laatste update op donderdag 03 november 2016

Opzetten van een trainingsaanbod voor oud-studenten en werkenden in de sector zorg en welzijn. Op die manier kunnen we de kwaliteit van de zorg steeds verbeteren, en kan Gilde Opleidingen een zo sterk mogelijke verbinding leggen met de zorgsector.

De aanleiding

Het onderwijs van Gilde Opleidingen houdt nu vrijwel altijd op als studenten na het behalen van hun diploma aan het werk gaan. Er is nog een wereld te veroveren voor Gilde door die studenten en de werkvelden in de zorg aan je te binden, door een trainingsaanbod in de markt te zetten. Dat levert alleen maar win-win situaties op. Gilde Opleidingen geeft bijscholing, verbetert de kwaliteit in de zorg en legt verbindingen met de zorgsector.

Het projectdoel

Middels een nieuw trainingsaanbod innovatief aan de slag gaan met de werkvelden in de zorg en welzijn. Ik wilde kleinschalig en voorzichtig beginnen met het opzetten van een training til- en draagtechnieken voor oud-studenten in onder meer verpleeghuizen. Technieken zonder kracht en volgens haptonomie.

Dit maakt het project innovatief en vernieuwend

Het project is niet van de grond gekomen door tijdgebrek bij de collega’s om zich die technieken eigen te maken en over te dragen aan het werkveld. Bij studenten worden die technieken wel al toegepast. Ik heb uiteindelijk twee avonden opgezet voor de training werken met baby’s voor het pedagogisch werkveld, geïnspireerd op babytraining van babycoach Meta Kierkels. Dat heeft 36 aanmeldingen opgeleverd en veel tevredenheid van mensen in de kinderopvang.

Eindresultaat

Het werkveld is tevreden, maar heeft behoefte aan nieuwe interessante onderwerpen. Er is nog geen actie ondernomen voor een nieuw trainingsaanbod, omdat het project nog niet geëvalueerd is. Het is noodzakelijk om hier alsnog het gesprek over aan te gaan, zodat het niet bij een eenmalige actie blijft.

Interessante elementen en tips voor andere sectoren of diensten

Hoewel ik teleurgesteld ben in de onduidelijkheid over de voortgang van de trainingen aan werkvelden, levert de inzet voor innovatieprojecten nieuwe inspiratie op. Het stimuleert en het is heerlijk om de vooruitgang te inhaleren, als je die weet te boeken. Het is fijn dat Gilde Opleidingen de vrijheid biedt om met dit soort projecten aan de gang te gaan. Maar ik heb toch vooral ontdekt dat je veel moet netwerken en de steun van een directie moet zoeken om ook succes voor de toekomst te behalen.

Meer weten?

Kim vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Reacties (0)

Reactieformulier

Meer weten?

Kim vertelt je graag meer! Neem contact op via:

Laat een reactie achter